Wat deden de Fiducia teams 12 maart

Na de stop door de voorjaarsvakantie zijn een aantal teams goed begonnen en haalden zij de eerste punten binnen. Dit keer beginnen we met onze jongste jeugd.

Waar de F1 wederom heel dik wist te winnen, 35-2, en afstevent op een kampioenschap, had de F2 het heel erg moeilijk met Victum F1. De eindstand werd 21-2, maar goed gedaan meiden en jongens.

Een goed weekend voor de E teams. De E1 haalde de eerste punten binnen. Voor de ouders was het billen knijpen op de tribune, maar met 2-1 bleven de punten in Vleuten. Ook de E2 en E3 wisten te winnen en wel met 13-2 en 3-9. Voor de E2 een stevige koppositie op dit moment en de E3 staat heel erg mooi in de middenmoot.

Dan de 4 D teams. Ook zij hadden een heel goed weekend want alle teams wisten te winnen. De D1 maakte het onnodig spannend maar won uiteindelijk met 8-7. De D2 versloeg Luno met 12-3 en de D3 won met 3-7 in Bodegraven tegen Vriendenschaar D1. Dan onze D4, eindelijk punten voor dit hard werkende team. Met 5-8 werd OVVO verslagen, toppers.

De C1 speelde een prima wedstrijd en won met 13-5 van OKV C1. Zij delen op dit moment de bovenste plek met KVA C1. C2 verloor helaas van Sparta C2. Nog wel een koppositie maar Sparta heeft nog een aantal wedstrijden te gaan. Tot slot de C3. Zij speelde tegen Synergo C3, echter is de uitslag op dit moment niet bekend bij mij. Hopelijk hebben jullie de punten in Vleuten weten te houden.

Onze B teams hebben allebei helaas niet gespeeld.

Voor de A teams geen goed weekend. De A1 ging richting Dindoa en na de winst in een spannende wedstrijd eind februari tegen dit team waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas was de A1 niet bij de les en werd er met 20-9 verloren. Ook de A2 was niet opgewassen tegen Atlantis A1. Op het scorebord een 10-28 nederlaag aan het eind. Ook de A3 wist niet te winnen. SDO bleek met 14-7 te sterk.

Als laatste onze 5 seniorenteams. Het vijfde ging op bezoek bij medekoploper SDO 6. De punten bleven in Kamerik met een 18-12 uitslag. Fiducia 4 verloor in en tegen Tiel met 17-15 en moet de koppositie nu delen met Tiel. Het derde speelde laat in Leiden en moest met 14-8 de punten achterlaten.

Dan onze selectie. Zij speelde tegen en in Woudenberg. De laatste wedstrijd in Februari was ook tegen Woudenberg en toen werden beide wedstrijden gewonnen. Het tweede kon hun favorietenrol niet waarmaken en scoorde veel te weinig. Uiteindelijk bleven de punten in Woudenberg met een 13-8 uitslag. Om recht te maken op een beslissingswedstrijd voor promotie zal ons 2e bovenaan moeten eindigen in hun poule. De komende twee wedstrijden dus werk aan de winkel om de bovenste plaats vast te houden.

Fiducia 1 wist wat te doen, maar ook hier schoot Woudenberg uit de blokken. Binnen 5 minuten stond er een 4-1 stand op het scorebord. Fiducia bleef doorgaan en vocht om elke bal wat vlak voor rust voor het eerst een voorsprong opleverde van 10-11. Bij rust nog een doelpunt meer aan onze kant, dus 10-12, rust. Na rust ging Fiducia door maar ook Woudenberg bleef erin geloven en dat leverde mooie duels op met een goed leidende scheidsrechter. Tot het eind bleef het spannend en uiteindelijk schoot invaller Ties vlak voor het einde de verlossende 17-19 door de korf. Twee hele belangrijke punten in race om het kampioenschap en de daarna nog te spelen play off wedstrijden voor promotie naar de 1e klasse.

Al met al een prima weekend voor Fiducia, misschien hadden we op iets meer gehoopt, maar dat kunnen jullie volgende week allemaal weer goed maken.

Succes met de voorbereidingen komende week en allemaal knallen zaterdag 19 maart.