Wij stellen ons voor…..

Komend seizoen zullen een aantal A spelers doorstromen naar de selectie. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor;

Ik ben Marijn Stob en de laatste generatie uit een korfbalfamilie. Ik ben al een aantal jaar lid bij Fiducia. Ik ben als klein jongetje begonnen bij de welpjes. In het laatste jaar van de E stopte ik met korfbal en ben ik gaan voetballen bij VV de Meern. Na 4 jaar kwam ik weer terug bij Fiducia en stroomde ik in bij de C2. Uiteindelijk ben ik via de B1 terecht gekomen in de A1. Nu is het seizoen vroegtijdig gestopt door COVID-19 en mag ik mij al weer gaan voorbereiden op de senioren en kan ik hopelijk een plekje veroveren in de selectie.

Naast het spelen geef ik al een aantal jaar met veel plezier training aan jeugdteams. Het afgelopen jaar heb ik samen met Jorrit de D1 getraind en met hen ook het kampioenschap in het eerste en meteen laatste veldseizoen van dit jaar weten te bemachtigen.

Ik doe de sportopleiding op het MBO Utrecht dus het zal geen verassing zijn dat sporten een van mijn grootste hobby’s is. Dit is uiteraard korfballen maar daarnaast doe ik ook graag aan klimmen (toprope/bolderen) en fitness.

Als ik weer met school op outdoor kamp mag, ben ik helemaal in mijn nopjes. Lekker heel de dag rondstruinen door de bergen/bossen, kanoën, mountainbiken en klimmen. Omdat ik tijdens deze kampen de hele tijd enthousiast ben, heb ik de bijnaam “blij ei” gekregen.

Het leukste aan korfbal vind ik de snelheid van het spel en het teamverband; dat je als team aan het vechten bent voor een gezamenlijk doel.

Mijn naam is Noah Gerssen, ik ben 18 jaar oud en zit in de A1. Op dit moment ben ik de langste heer van de A1, dit is een van de redenen waarom ik zoveel onder de paal sta. Ik zit op korfbal sinds de D2. Volgens mij zit ik er dan 7 jaar op. Ik vind korfbal een geweldige sport, omdat je samen als team echt iets kunt bereiken. En ik zit er natuurlijk op zodat ik lekker kan bewegen. Maar het allerbelangrijkste: Plezier, samen met teamgenoten of andere Fiducianen.

Mijn goede punten: Ik ben echt een teamspeler, ik vind het belangrijk om andere mensen sterker te maken in het spel. Ook ben ik echt ongelofelijk fanatiek. En ik kan zeker een balletje schieten!

Hoi ik ben Nienke en ik ben 18 jaar oud. Ik ben begonnen met korfbal toen ik 5 jaar was, dat is nu al 13 jaar. Ik ben begonnen bij de welpen en speel nu in de A1. Ik vind korfbal een leuke sport, omdat ik het samen doe in een team. Het is vaak gezellig en ik heb hier veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb afgelopen jaar ook in RTC Noord West gezeten en mocht zelfs naar de voorselectie van Oranje! Ik had dit nooit verwacht en was stiekem best heel erg trots op mezelf. Mijn sterke punt is dat ik heel veel frikandellen kan eten, gelukkig sport ik dit er allemaal weer af in het veld ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: