En dan is ronde 5 voorbij ……

Een zaterdag met een gouden randje, want Fiducia E2 kon zich huldigen als eerste kampioen bij Fiducia van het najaarsseizoen. Een prachtige 1-7 overwinning in Hilversum zorgde ervoor dat de vlag gehesen kon worden. Goed gedaan toppers.

Onder het genot van een heerlijke zon werden er weer de nodige wedstrijden gespeeld en voor het ene team ging dat beter dan voor het andere team.

We beginnen met de jongste jeugd. Zij speelden thuis en kregen Luno F1 op bezoek. Dit team had al 5 punten behaald en onze F1-ers 1, maar elke week gaat het beter en zo ook vandaag. In een hele spannende wedstrijd wisten deze toppers met 8-7 de punten in Vleuten te houden. Heel goed gedaan.

Dan de andere twee E teams. Zij hebben het wat lastiger op dit moment en helaas wisten beide teams geen punten te pakken vandaag. De E1 kreeg Victum E1 op bezoek en ook hier een spannende wedstrijd, die helaas net verloren werd met 7-10. Ga zo door dames en heren want dan zullen ook jullie punten pakken. De E3 speelde ook thuis en kreeg Viko E2 op bezoek. Uit werd het 5-1 voor onze gasten uit Vianen maar wat ging het vandaag goed. Spannend tot het eind, maar dan wordt er helaas nipt verloren met 3-4. Voor jullie geld hetzelfde, ga zo door, de punten gaan echt komen.

Dan onze D teams. De D1 kan nog kampioen worden, maar dan moet er vandaag wel gewonnen worden van Nova D1. Thuis was het een spannende wedstrijd en werd er nipt gewonnen met 7-5. Vandaag begonnen ze scherp en wisten ze in de eerste 12,5 minuten al 4 doelpunten te maken. De rust gingen ze in met een prima voorsprong maar Nova kwam scherper uit de kleedkamers en wisten terug te komen op 1 doelpunt. Gelukkig wisten de D1-ers te steeds weer te scoren als Nova dichterbij kwam. Richting het einde van de wedstrijd maakte Fiducia D1 dan toch het gaatje en werd er met 8-11 gewonnen. Op naar de kampioenswedstrijd volgende week. De D2 ging op bezoek bij Thor D1. Thuis een hele spannende wedstrijd die nipt gewonnen werd door de toppers van de D2 met 7-6, hoe zou het vandaag gaan. Nou het werd weer een spannende wedstrijd waarin beide teams de punten deelde. Met 7-7 op het scorebord was het einde wedstrijd. Goed gedaan.

Door na onze 3 C teams. De C1 ging op bezoek bij KVA C1 en beide teams hadden tot nu toe 1 wedstrijd gewonnen. Kunnen deze meiden en jongens de punten meenemen naar Vleuten? Helaas liep dit anders, want met 6-3 op de borden bleven de punten in Amstelveen. De C2 speelde thuis en kreeg koploper de Vinken C3 op bezoek. Zouden onze C2-ers kunnen stunten? Lang leek het erop dat dit ging gebeuren maar in de laatste seconden gaven ze het helaas weg met een 4-5 nederlaag. Jammer dat het harde werken niet beloond is meiden en jongens maar het komt. Ga zo door. Tot slot de C3, zij kregen koploper Thor C1 op bezoek en konden zij ook stunten? Helaas er werd met 0-11 verloren, maar niet getreurd dames en heren ook voor jullie gaan de punten komen als jullie zo door gaan.

Twee B teams die het wisselend doen. De B1 moest naar Linschoten om tegen Luno B1 te spelen. Een overwinning zou ervoor zorgen dat ze gehandhaafd zijn in de 1e klasse. Gaat ze dat lukken? Thuis werd er gewonnen met 10 – 6, wat wordt het vandaag? Helaas geen punten want na 50 minuten stond er een 13-9 uitslag op het scorebord. Het wordt een spannend laatste weekend waarbij zowel Fiducia en Luno allebei 2 punten hebben, onderling er geen verschil is, maar het doelsaldo van Fiducia net iets beter is. De B2 speelde thuis tegen Fortissimo B2 en wat deden ze dat goed. Het eerste punt is binnen met een 9-9 gelijkspel, goed gedaan meiden en jongens!

Dan onze twee A teams. Waar de A1 al vroeg thuis speelde, speelde de A2 laat in de middag. Voor Fiducia A1 kwam VZOD A1 op bezoek en waar uit redelijk gemakkelijk werd gewonnen, verliep het vandaag stroever. Uiteindelijk moest er genoegen worden genomen met een 11 – 11 gelijkspel. De A2 ging op bezoek bij EDSO A1 in Kockengen en kunnen zij de punten meenemen naar Vleuten? Gelukkig is dit team voorzien van trainers, maar wordt het coachen door verschillende leden en ouders op zich genomen. Dank hiervoor. Thuis wisten de A2-ers in een spannende wedstrijd de punten te delen met ESDO, maar vandaag viel het net de verkeerde kant op. Einduitslag 7-5.

Dan door naar onze seniorenteams en ik begin even met de midweek. Zij moesten afgelopen woensdag naar KIOS in Nieuw Vennep en helaas geen punten. KIOS was te sterk met 12-3.

Dan Fiducia 6, die op koers is voor het kampioenschap. Vandaag kwam Atlantis 6 op bezoek en een overwinning moet ze een stap dichterbij het kampioenschap brengen. Met een 12-7 einduitslag is dat gelukt en kan dit team zich ook opmaken voor de kampioenswedstrijd. Er moet dan wel minimaal gelijk gespeeld worden tegen HKC 5 uit Utrecht.

Fiducia 5 speelde met de nodige invallers, dank je wel heren en dames, tegen Huizen 3, de koploper. Uit werd er glansloos verloren met 21-14 maar vandaag ging het redelijk gelijk op. Uiteindelijk gingen de punten toch meer naar Huizen met een 14-17 overwinning.

Dan Fiducia 4, die ook de nodige invallers nodig hadden om compleet in het veld te staan, ook hier heel veel dank aan de invallers, moeten nog wel aan de bak om zich te handhaven in de reserve 3e klasse. Vandaag kwam EVKA 4 , de koploper op bezoek en kan ons 4e verrassen? Uit werd er nipt verloren met 12-10 maar vandaag was het het vierde die de punten in Vleuten hielden met een mooie 11-8 overwinning en hiermee is handhaving een stapje dichterbij.

Fiducia 3 ging richting Vinkeveen om tegen de Vinken 2 te spelen. Hier een zelfde verhaal, punten nodig om niet uit de reserve 2e klasse te vallen, dat zal lastig worden tegen het bovenstaande de Vinken. Een prima wedstrijd volgens de coaches maar het scoren wil maar niet lukken en daardoor werd er met 12-4 verloren. Helaas valt hier het doek voor Fiducia 3.

Dan onze selectie, zij gingen richting Bilthoven net als de D1 om tegen Nova 1 en 2 te spelen. Zouden er 6 punten mee gaan naar Vleuten? Fiducia 2 wist thuis nipt te winnen en willen ze nog een kans op het kampioenschap maken dan moet er wel gewonnen vandaag. Een zeer matige 1e helft en er werd gerust met 7-4. Nova scoorde als eerste na rust maar toen kwam het tweede op stoom. Met vier doelpunten op rij kwamen ze op 8-8 en daarna was het stuivertje wisselen. Dan een doelpunt voor en dan weer één achter, maar 2 doelpunten op rij van Robyn maakte het verschil naar 10-12 en daarna bleef de score aan de goede kant voor Fiducia 2. Uiteindelijk werd het 14 – 17 en kan als er volgende week gewonnen wordt met 6 doelpunten verschil van Swift nog een feestje gevierd worden.

Dan tot slot Fiducia 1. Bij winst handhaven in de 1e klasse en dat zou mooi zijn. Thuis kwam Nova er niet aan te pas en stond er na 60 minuten 17-9 op het scorebord. Vandaag het eerste doelpunt door Fiducia en dat werd rustig uitgebouwd naar 2-5 en met rust een 5-10 voorsprong. Na rust een zelfde beeld, al hoewel Nova wel iets beter in het spel te komen. Via 8-13, 10-16 en 12-21 werd het uiteindelijk een verdiende overwinning met 13-24 en is handhaving een feit. Volgende week goed afsluiten en dan op naar de zaal.

Al met al een prima weekend voor Fiducia, op naar de laatste ronde (om sommige teams na) en dan lekker naar binnen en knallen in de zaal.