Hoe deden de teams het op 18 februari

Nu we gaan genieten van de voorjaarsvakantie nog wel een terugblik op de wedstrijden van 18 februari. We beginnen bij de E, want onze F1 had een vrije zaterdag.

De E1 ging richting Maarssen om te spelen tegen OVVO E1 om een 3e plek op dit moment. Met de rust stonden ze 1 doelpunt achter maar de tweede helft gaven ze gas. De tegenstander scoorde niet meer en Fiducia wist er nog 9 te scoren en daarmee werd de eindstand een 3-11 overwinning. De E3 speelde tegen Dalto E2, de nummer 2 en helaas waren deze een maatje te groot voor onze E3-ers. Er werd met 19-4 verloren. De E2 genoot ook van een vrij weekend.

Bij de D kwamen wel alle teams in actie. De D1 speelde thuis tegen Synergo D1 en er werd helaas met 5-10 verloren. De D2 speelde in Ijsselstein tegen Fortissimo D1 en wist ook geen punten te pakken. Aan het einde stond er een 6-3 op het scorebord. Tot slot de D3 zij speelde thuis en kregen Victum D3 op bezoek. Er werd goed gespeeld en met 8-3 bleven de punten in Vleuten. Dit team mocht later op de dag ook nog oplopen met Fiducia 1.

Bij de C een vrij weekend voor de C2. De C1 speelde uit bij Woudenberg en speelde een hele goede wedstrijd. Er werd met maar liefst met 8-16 gewonnen en hierdoor zijn ze nog steeds koploper. De C3 ging ook naar Maarssen en verloor helaas met 9-4.

De B1 ging richting Den Haag om tegen Dunas te spelen. Thuis werd er verloren maar de B1 speelt de laatste weken goed en wint veel. Ook vandaag wisten zij te winnen met 5-10 en dat levert voor nu een mooie 3e plek op.

Dan de A teams. De A1 kreeg de nummer 2 OVVO op bezoek. Het verschil 2 punten. Uit werden onze A1-ers verrast maar thuis lieten ze duidelijk zien wie er sterker was. Een prima wedstrijd die met 14-9 gewonnen werd en een koppositie met 3 punten meer dan de nummer 2. De A2 ging op bezoek bij ESDO A1, de koploper. Ondanks een prima, doelpuntrijke wedstrijd werd er helaas verloren met 20-17.

Dan onze seniorenteams en we beginnen bij het vijfde, koploper. Zij gingen op bezoek bij Reflex 1 in Woerden. Thuis werd er gewonnen maar uit werd er in de laatste minuut helaas verloren met 13-12. Het vierde had een vrij weekend en kon carnaval vieren en Fiducia 3 speelde thuis tegen Oost Arnhem 4. Het werd een mooie 19-13 overwinning en een 2e plek op dit moment.

Dan Fiducia 1 en 2. Allebei thuis waarbij Fiducia 2 begon en speelde tegen Sporting West 2. Sporting West vloog uit de blokken en pakte al snel een voorsprong. Lang liep het tweede er achteraan, maar in de tweede helft wisten ze gelijk te komen en zelfs 1 doelpunt voor te komen. Uiteindelijk moesten de punten met 81-18 gedeeld worden. Gelukkig voor ons tweede liet de koploper de punten liggen en blijft het gevecht om de koppositie spannend. Tegen beide medekandidaten wordt er nog gespeeld de komende weken.

Fiducia 1 sloot de dag in de Europahal af. Mia 1 kwam op bezoek en het eerste wil graag de 1e klasse veilig stellen en dan zou winst wel erg fijn zijn. Met de volledige D3 als team van de week en een volle tribune werd er begonnen aan de wedstrijd.

Ook hier nam Mia het initiatief maar kon Fiducia 1 bijblijven. Na de rust kwam Mia beter uit de kleedkamers dan ons eerste en werd het verschil gemaakt.

Nog even leek Fiducia 1 dichterbij te komen, maar uiteindelijk besliste Mia de wedstrijd en werd er met 19-23 verloren.

Voor de meeste teams nu 2 vrije zaterdagen en geen trainen, maar de volgende teams spelen nog wel op 4 maart:

Fiducia 4 gaat richting Eindhoven om tegen Rust Roest 5 te spelen om 12.05.

Fiducia C3 gaat naar Hilversum om tegen koploper De Corvers C1 te spelen om 13.40 uur. Kunnen zij voor een verrassing zorgen?

En dan na de vakantie speelt op 8 maart de A1 de uitgestelde wedstrijd tegen Rheko A1 om 19.00 uur in de Europahal en de midweek gaat naar Maarssen om tegen OVVO MW 2 te spelen om 20.00 uur.