Niet het beste weekend voor Fiducia

Regen en zon wisselden elkaar gisteren af en ook de korfbaluitslagen waren erg wisselend dit weekend voor Fiducia.

We beginnen bij de selectie en wel met Fiducia 1. Zij kregen koploper Woudenberg op bezoek en bij winst kon men de koppositie overnemen. Het begin was goed en al vrij snel viel de 1-0, maar daarna was het Woudenberg die het hef in handen nam en al vrij snel een voorsprong van 2 doelpunten nam. Fiducia kwam nog weer terug, maar met rust was er toch weer een verschil van 2 in het voordeel van de gasten. Na rust een zelfde beeld, even kwam Fiducia dichterbij maar daarna nam Woudenberg weer afstand. Einduitslag uiteindelijk 11-14. Komende weken alle hens aan dek, punten pakken en zorgen dat we in de 1e klasse blijven.

Fiducia 2 kreeg Tiel’72 4 op bezoek, de nummer 4 in de poule. Uit werd er met 6-12 gewonnen maar vandaag ging het allemaal niet zo makkelijk. Er moest hard gewerkt worden voor de doelpunten en en er kon niet echt een verschil gemaakt worden. Toen het verschil er uiteindelijk was, kwam Tiel weer gevaarlijk dichtbij en werden het spannende laatste minuten voor ons tweede. Met 16-15 bleven de punten uiteindelijk in Vleuten en dus is Fiducia 2 zeker van een plek in de reserve 2e klasse.

Fiducia 3 speelde ook thuis en kreeg Luno 2 op bezoek. Om te handhaven moest er gewonnen worden en het liefst met 2 doelpunten verschil, want uit was het 13-12. Het werd een moeizame wedstrijd en Fiducia 3 lukte het maar niet om te scoren. Tien minuten in de tweede helft stond er een 1-5 stand op het scorebord. Fiducia 3 begon gelukkig wel te scoren maar het was niet voldoende meer. Helaas werd er wederom met 1 punt verschil verloren, 8-9. Kan het derde de komende twee wedstrijden kan ergens punten pakken?

Fiducia 4 moest vroeg op pad. Zij speelde om 10.00 uur in Linschoten tegen Luno 3. Waar het thuis nog nipt verloren werd met 11-12 was het nu wel anders. Een sterk spelend Luno scoorde gemakkelijk en wist uiteindelijk met 17-6 te winnen. Ook voor dit team alle hens aan dek om te zorgen dat ze ook na de zaal wederom in de reserve 3e klasse spelen.

Fiducia 5 ging naar Doorn om tegen KCD 3 te spelen. Doordeweeks was er gewonnen tegen dit team, lukt dat wederom? Het werd een heel spannende wedstrijd waarin KCD 3 de hele wedstrijd voor heeft gestaan tot de laatste halve minuut. Toen wist Fiducia 5 de 15-16 te scoren en de punten mee te nemen naar Vleuten.

Het zesde ging op bezoek bijSGV 2 waarvan afgelopen woensdag was gewonnen na een matige start. Dit keer wederom een spannende wedstrijd maar wel 2 punten voor Fiducia 6. Einduitslag 8-10 en een mooie 1e plek voor dit team op dit moment.

Tot slot de midweek. Die gingen afgelopen woensdag naar Mijdrecht om tegen Atlantis MW2 te spelen. Door ziekte en blessures 4 heren als invallers, dank hiervoor. Helaas geen punten, het werk 18-10 uiteindelijk.

Dan onze jeugdteams. De A1 ging op bezoek bij OVVO A2 en had een off day. Met 17-3 werd er verloren en daar hebben we alles mee gezegd. De wedstrijd van de A2 is verplaatst naar maandag 7 oktober.

De B1 kreeg TOP/IAA fresh B2 op bezoek en het werd een leuke wedstrijd, het verschil was kleiner dan in de uitwedstrijd. Helaas geen punten voor de B1. Einduitslag 8*13. De B2 moest op bezoek bij Viko B1 en wist helaas niet de punten mee te nemen naar Vleuten. Het werd 11-3.

Dan onze drie C teams. De C1 speelde thuis tegen Velocitas, de koploper. Het werd een wedstrijd waarin vooral verdedigend het goed stond aan beide kanten en het aanvallend moeizaam ging. De bezoekers gingen er uiteindelijk met een 2-4 overwinning vandoor. De C2 moest op bezoek bij koploper Dalto/Klaverblad verzekeringen C3 op bezoek en wist niet te stunten. Na 50 minuten stond er een 11-4 uitslag op het bord. Dan nog de C3, op bezoek bij Synergo C2 en helaas wederom, ondanks hard werken, geen punten voor dit team. Ze wisten niet te scoren en Synergo wist 3x de mand te vinden.

Dan de D teams. De D1 begon het seizoen moeizaam, het was wennen in het grote veld. Maar na verlies in de eerste wedstrijd, daarna 2 maal een nipte overwinning. Konden ze vandaag wel winnen van DaltoKlaverblad Verzekeringen D2? De wedstrijd verliep een stuk makkelijker dan uit en er werd uiteindelijk met 7-2 gewonnen. Op dit moment een mooie 1e plek voor dit team. De D2 kreeg Victum D3 op bezoek en ondanks een prima wedstrijd werd er verloren met 3-8 en dus helaas geen punten.

Drie E teams warvan er 1 thuis speelde en de andere twee gingen op pad naar Houten en Maarssen. Onze E1-ers gingen naar Maarssen om tegen OVVO E2 te spelen. Dit team was echt een maatje te groot helaas. Het werd 14-1 voor de thuis spelende ploeg. De E2 mocht op eigen veld aantreden tegen Luno E1. Koploper E2 heeft 1 doel en dat is een feestje vieren binnenkort en daarvoor moest er vandaag wel gewonnen worden. Overtuigend gingen ze van start en scoorde ze doelpunt voor doelpunt. Verdedigend zat het goed dicht en dat resulteerde in een 22-1 overwinning. De nummer 2 verloor van de nummer 3 en dat betekent dat de E2 aankomende week in Hilversum tegen de Corvers E1 bij winst de kampioensvlag mag hijsen. Zet hem op dames en heren. Tot slot de E3, nog puntloos ondanks hard werken, zij gingen op bezoek bij Victum E4. Onze E3-ers wisten 2x te scoren maar Victum maakte er 8 en dus jammer genoeg wederom geen punten.

Onze F1 speelde al vroeg thuis en kreeg Thor F1 op bezoek. Beide teams hadden nog geen punten en het werd een hele leuk, maar vooral spannende wedstrijd. Beide teams wisten een punt te pakken, want de einduitslag werd 9-9. Top gedaan!

Al met al een wisselend weekend voor onze teams. Op naar ronde 5, gaan we het beter doen? Is er al een feestje te vieren? We gaan het allemaal zien komende zaterdag. In de loop van de week meer over de wedstrijden op zaterdag 5 oktober.